Wanneer kies ik voor een elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming
Blog

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische vloerverwarming. Dit omdat het aangenaam wonen is met een elektrische vloerverwarming. Echter, wat zijn de voordelen van vloerverwarming op elektriciteit en is uw ruimte geschikt voor dit soort vloerverwarming?

Besparen op stookkosten

Het gebruik van elektriciteit kan u flink schelen in stookkosten. Zo kunt u tot wel 15% besparen. Elektrische vloerverwarming is voornamelijk handig in kleinere ruimtes zoals de badkamer en het toilet. Dit is duurzamer in kosten, aangezien het een kleiner oppervlak is, en makkelijk onderhoud. Voor grotere ruimtes is het ook mogelijk, maar heeft u eventueel hogere kosten door energieverbruik.

Verschillende soorten elektrische vloerverwarming

Er zijn wederom ook verschillende opties voor elektrische vloerverwarming. Ten eerste is er vloerverwarming met matten. Dit is de meest populaire optie en is makkelijk te installeren. Dit is geschikt als hoofdverwarming of bijverwarming. Ook zijn matten ideaal voor kleinere ruimtes.

Ten tweede kunt u gebruik maken van elektrische kabels. Dit is de meest voordelige optie, en zorgt ook voor lager energieverbruik, wat u op de lange termijn veel geld kan schelen. De warmte is met kabels ook makkelijk te reguleren. Het duurt echter wel langer tot de vloer verwarmd is.

De derde optie is het gebruik van elektrische foliesystemen. Deze zijn geschikt voor houten vloeren, parket of laminaat. Dit wordt daarom ook wel laminaatverwarming genoemd. Het zorgt voor een eenvoudige plaatsing en is geschikt voor grotere ruimtes.

Schakel een ervaren loodgieter in voor aanleg vloerverwarming

De aanleg van elektrische vloerverwarming is geen simpele klus. Daarom is het een verstandig idee om een professional in te huren voor deze taak. Daarom staat onze loodgieter in Lelystad voor u klaar voor al uw loodgieterstaken en meer! Neem zo snel mogelijk contact met ons op voor advies over uw verwarming thuis.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button