Wanneer moet een oude cv-ketel vervangen worden?

Blog

Werkt uw ketel in Lelystad niet meer? Dan zorgt dit ongetwijfeld voor de nodige frustraties. Logisch, want het water warmt niet meer op. Een warme douche zit er dan niet meer in en ook kunt u uw woning niet meer verwarmen. Een niet-werkende cv-ketel is vaak het gevolg van een storing. Een loodgieter kan zo’n storing doorgaans verhelpen. Helaas is dit niet altijd het geval. Indien het een oude ketel betreft, is het soms beter om deze te vervangen. Maar wanneer moet u eigenlijk een oude cv-ketel vervangen?

Het verbruik neemt toe


Hangt er een oude cv-ketel in uw woning in Lelystad? Dan betekent dit niet direct dat het apparaat zijn werk niet meer doet. Nee, want ook oude ketels functioneren vaak prima. Indien dit bij u ook het geval is, overweegt u ongetwijfeld niet om het apparaat te vervangen. Toch kan dit wel verstandig zijn. Zo ligt het verbruik van een oude cv-ketel vaak onnodig hoog. Het apparaat gebruikt bijvoorbeeld meer water, maar ook meer gas. Gevolg hiervan is dat uw energierekening alleen maar verder stijgt.

 

De ketel heeft zijn gemiddelde levensduur bereikt


Een cv-ketel gaat tegenwoordig gemiddeld vijftien jaar mee. Onderhoud u de ketel regelmatig? Dan is het aannemelijk dat uw ketel deze gemiddelde levensduur bereikt. Het kan zelfs zo zijn dat uw ketel langer meegaat dan vijftien jaar. Toch kan het financieel gezien voordeliger zijn een ketel te vervangen bij het bereiken van zijn levensduur. Zoals we hierboven al aangaven ligt het verbruik van oude ketels namelijk hoger.

 

Er ontstaan steeds vaker storingen

Hoe ouder een cv-ketel is, des te groter de kans op een storing. De onderdelen in het apparaat slijten na verloop van tijd namelijk. Dit zorgt steeds vaker voor problemen. Stroomt er geregeld geen warm water uit uw kraan? Overweeg dan om het apparaat te vervangen. Het is namelijk geen pretje wanneer een cv-ketel steeds vaker te maken krijgt met een storing. Beslis echter nooit op eigen houtje om het apparaat te vervangen. Nee, laat een loodgieter er altijd eerst naar kijken. Vervang een cv-ketel pas wanneer hij dit adviseert.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button