Advies bij een buitenkraan plaatsen

buitenkraan plaatsen
Blog

Wilt u in de zomermaanden uw tuin sproeien? Dan is een buitenkraan ideaal. Dankzij deze kraan hoeft u niet langer met de tuinslang door uw woning. Als er nog geen buitenkraan aanwezig is, kunt u deze zelf plaatsen. Helaas horen en lezen we regelmatig verhalen van mensen waarbij dit niet goed is gegaan. Uiteraard zit u hier niet op te wachten. Wij helpen u graag om problemen te voorkomen. Daarom geven wij u hier advies bij het plaatsen van een buitenkraan.

Denk goed na over waar u uw buitenkraan plaatst

Voordat u begint met het plaatsen van een buitenkraan, denkt u eerst goed na over de plek. U kunt het beste een plek kiezen in de buurt van een bestaande waterleiding. In dat geval hoeft er namelijk alleen maar en aftakking gemaakt te worden en dat scheelt flink wat tijd en moeite. Plaats de buitenkraan altijd op een minimale hoogte van 50 centimeter. Sluit u hem op een bestaande leiding aan? Plaats de buitenkraan dan altijd hoger dan de bestaande leiding.buitenkraan plaatsen

Vergeet de hoofdkraan niet af te sluiten

De meeste mensen sluiten een buitenkraan aan op een bestaande waterleiding. Hiervoor moet u allereerst een stukje uit de bestaande waterleiding halen. Op deze plek plaatst u vervolgens een T-stuk, waardoor een aftakking mogelijk is. Voordat u het stukje uit de bestaande waterleiding haalt, moet u niet vergeten om de hoofdkraan af te sluiten. Als u deze niet afsluit, stroomt het water namelijk uit het leidingstelsel en kan er flink wat schade ontstaan. Draai na het afsluiten altijd even een kraan open, zodat alle water ook daadwerkelijk uit het leidingstelsel verdwenen is.

Zorg ervoor dat u de buitenkraan apart af kunt tappen

Omdat de waterleiding van een buitenkraan door de buitenmuur loopt, is de kans op bevriezing een stuk groter. Als het water in de leiding op een koude winterdag bevriest, kan dit ervoor zorgen dat de leiding knapt. Een lekkage is dan het gevolg. Plaats daarom een kraantje net na de aftakking, zodat u de buitenkraan apart af kunt tappen. Vergeet niet om deze ’s winters dicht te draaien. Draai de buitenkraan na het afsluiten van het kraantje altijd even open, zodat het resterende water uit de leiding kan lopen.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button