Lekkages op het dak, wat nu?

Blog

Dakbedekking heeft tegenwoordig een levensduur van tientallen jaren. Hierdoor denk je mogelijk dat je de komende jaren wel droog zit. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Wanneer je niet zuinig omgaat met jouw dak, kan er namelijk een lekkage ontstaan. In dat geval komt er water via het dak naar binnen, waardoor schade aan vloeren, muren en meubels kan ontstaan. Indien je niet tijdig ingrijpt, kan een lekkage dus flinke financiële gevolgen hebben. Maar wat moet je eigenlijk doen wanneer je te maken hebt met lekkages op het dak in Lelystad? Wij vertellen het je in onderstaande tekst.

Beperk de schade


Stroomt er reeds water naar binnen via het dak? Dan ontstaat er hoe dan ook schade. Je kunt deze schade echter betrekkelijk eenvoudig beperkten. Hoe? Door het water zoveel mogelijk op te vangen. Plaats bijvoorbeeld een bak, emmer of pan onder de plek waar het water door het plafond komt.  Vergeet niet om deze geregeld te legen, zodat er weer nieuw water opgevangen kan worden. Je kunt het water eventueel ook opvangen met handdoeken. Door het water op te vangen, blijft de schade vaak beperkt.

Ga op zoek naar het lek


Heb je een bak geplaatst onder het lek om het water op te vangen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de bron van de daklekkage. Zit het lek in een plat dak? Ga dan zelf het dak op om te kijken waar de schade zich bevindt. Betreft het een lekkage in een hellend dak? Dan wordt het een stuk lastiger om de lekkage op te sporen. Schakel dan direct een professional in.

Verhelp een lekkage zo snel mogelijk


Wanneer het lek boven is, moet deze zo snel mogelijk gedicht worden. Veel inwoners van Lelystad wagen zelf een poging. Verstandig? Nee, zeker niet. Het lek wordt meestal niet op de juiste manier verholpen. Hierdoor heb je binnen de kortste keren wederom te maken met een daklekkage. Schakel daarom altijd direct een loodgieter in wanneer je het lek ontdekt. Een loodgieter komt bij een lekkage op het dak vaak direct naar jou toe. Hierdoor blijft de schade beperkt.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button