Wat moet ik zelf doen om mijn cv-ketel in topconditie te houden?

Blog

De cv-ketel is een van de meest essentiële elementen binnen uw woning. Vanuit de cv-ketel, vaak een combinatie van een boiler en cv-ketel, wordt er warm water naar de kranen en radiatoren in huis gevoerd. Zonder cv-ketel zou u niet warm kunnen douchen! Evenals dat het niet mogelijk zou zijn, om de ruimtes in huis te verwarmen. Reden genoeg om de cv-ketel in een topconditie te houden. Vaak blijken woningbezitters de noodzaak van het onderhouden van een cv-ketel ernstig te onderschatten, waardoor zij al snel tegen cv-ketelstoringen aanlopen. Deze storingen zijn het gevolg van een ernstige slijtage aan onderdelen van de cv-ketel. Ook stofhopen tussen deze onderdelen kunnen voor een vervelende storing zorgen.

Schakel tijdig een loodgieter in voor onderhoud

Het onderhouden van de cv-ketel kunt u in veel gevallen niet zelf doen. Wat u echter wel kunt doen, is tijdig de hulp van een loodgieter inschakelen! Onze loodgieters in Lelystad raden woningbezitters aan om de cv-ketel in huis zeker eens per twee of drie jaar na te laten kijken. Bij het uitvoeren van onderhoud lopen wij de onderdelen van de cv-ketel na en zullen we deze waar nodig voor u vervangen. Zo kan een cv-ketelstoring in veel gevallen voorkomen worden.

Heeft u toch te maken met een storing? Laat de cv-ketel in dat geval met spoed repareren door onze spoedservice. Zo zit u nooit lang zonder een werkende cv-ketel in huis!

De cv-ketel bijvullen en ontluchten

Naast het onderhoud wat u door een loodgieter uit kunt laten voeren, is het raadzaam om de cv-ketel regelmatig bij te vullen. Het bijvullen van de cv-ketel is noodzakelijk om het rendement hiervan te maximaliseren. Op internet vindt u handige stappenplannen, waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe het bijvullen van een cv-ketel in z’n werk gaat. Nadat u de cv-ketel heeft bijgevuld, is het belangrijk om de radiatoren te ontluchten. Tijdens het bijvullen zal er lucht in de leidingen zijn gekomen, wat het rendement van de cv-ketel verslechtert. Ook instructies voor het ontluchten van radiatoren vindt u op internet of in de handleiding van uw cv-ketel.

 

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button