Vloerverwarming of radiatoren?

Elektrische vloerverwarming
Blog

Start u binnenkort met de bouw van een nieuwe woning? Of gaat u uw huidige woning grondig verbouwen? Dan moet u onder meer denken aan de verwarming in de verschillende ruimtes. Vroeger werd vrijwel uitsluitend gebruikgemaakt van radiatoren. Hiermee kunt u een ruimte prima verwarmen. We zien echter steeds vaker dat mensen kiezen voor vloerverwarming. Twijfelt u ook nog tussen vloerverwarming en radiatoren? Wij vertellen u hieronder wat de beste keuze is!

Voor- en nadelen vloerverwarming

Het voornaamste voordeel van vloerverwarming is dat een ruimte egaal verwarmd wordt. Hierdoor hoeft de thermostaat niet op een hoge temperatuur gezet te worden. De warmte komt immers uit de vloer en stijgt geleidelijk op. Doordat de warmte gelijkmatig opstijgt, is er ook geen sprake van luchtcirculatie. Hierdoor zit er minder stof in de lucht. Een nadeel van vloerverwarming is dat het niet goedkoop is. Het moet namelijk geplaatst worden door een specialist. Daarbij komt dat niet iedere vloer geschikt is voor vloerverwarming.

Voor- en nadelen radiatoren

In vergelijking met vloerverwarming is het aanleggen van radiatoren een stuk makkelijker. Ook zijn ze relatief goedkoop in de aanschaf. Dit betekent echter niet dat u uw woning ook goedkoop kunt verwarmen. Radiatoren moeten namelijk langer werken om een ruimte te verwarmen. Tevens is het alleen in de buurt van een radiator vaak warm. Hoe verder u van een radiator af zit, des te kouder het is. Tot slot vinden veel mensen radiatoren vaak lelijk in vergelijking met vloerverwarming. De radiatoren zijn namelijk altijd zichtbaar en dat is bij vloerverwarming niet het geval.

Combineer radiatoren met vloerverwarming

Kunt u niet kiezen tussen vloerverwarming of radiatoren? Geen probleem, want dat hoeft ook niet. U kunt beide manieren van verwarming namelijk ook combineren. Kies in dat geval voor vloerverwarming in ruimtes waar u veel tijd doorbrengt, zoals de woonkamer en keuken. Voor de slaapkamers kunt u beter radiatoren gebruiken. Hier brengt u namelijk niet heel veel tijd door. En het is natuurlijk zonde wanneer de vloerverwarming in een ruimte aan staat wanneer hier niemand is. U verbruikt in dat geval onnodig energie. Radiatoren kunt u handmatig afsluiten. Sluit radiatoren in ruimtes waar u niet of nauwelijks bent dan ook af. Deze ruimtes worden zodoende niet onnodig verwarmd.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button