Tips van loodgieter voor het voorkomen van verstoppingen

Blog

De meeste verstoppingen ontstaan door het doorspoelen van etensresten. De verleiding is groot om bij de afwas de etensresten even onder kraan weg te spoelen, maar dit kan voor grote verstoppingen zorgen. Het is daardoor verstandiger om de borden voor het afwassen schoon te vegen en de etensresten in de prullenbak te vegen.

De gootsteen is geen prullenbak

Een van de meest voorkomende oorzaken van een verstopping, is het feit dat de gootsteen – maar ook het toilet – vaak als prullenbak wordt gebruikt. We spoelen massaal van alles en nog wat door het toilet, terwijl dat toilet daar helemaal niet voor bedoeld is. Probeer daarom goed op te letten met wat er doorgespoeld wordt. Inlegkruisjes, wattenstaafjes, enzovoorts: het hoort allemaal in de prullenbak en niet in het toilet. Mocht er onverhoopt toch wat in het toilet vallen, probeer het dan te pakken (eventueel met handschoenen aan) zodat het niet in het riool terecht komt. Het grote probleem van dergelijke items is namelijk dat ze niet oplossen in water en dus vroeg of laat ergens vast komen te zitten.

Veeg de borden schoon voor het afwassen

Een andere veel voorkomende oorzaak voor het ontstaan van verstoppingen, is het feit dat we tegenwoordig massaal een vaatwasser gebruiken. Waar we voorheen vaak met de hand afwasten, wordt tegenwoordig eigenlijk alles met de vaatwasser gedaan. Dat betekent dat ook veel etensresten in de afvoer terecht komen. Deze etensresten zijn vaak niet op te lossen waardoor ze zich op kunnen hopen en uiteindelijk voor een verstopping kunnen zorgen. Het is raadzaam om voordat borden en dergelijke in de vaatwasser worden gezet, even schoon te vegen in de prullenbak. Op die manier bent u goed voor het milieu bezig – de etensresten kunnen dan immers weer omgezet worden in compost – en maakt u ook nog eens de kans op een verstopping kleiner.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button