Onze loodgieter geeft tips voor de aankomende winter

Blog

Begin goed voorbereid aan de komende winterperiode door vooraf de nodige voorbereidingen te treffen. Op deze manier voorkomt u dat u tijdens de wintermaanden te maken krijgt met nare loodgietersproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een storing in de cv-ketel, een verstopping in uw afvoer of een lekkage rond uw leidingen. Onze betrouwbare loodgieters staan voor u klaar om u te helpen bij het voorkomen van dergelijke complicaties. Wanneer heeft u de cv-ketel in uw woning voor het laatst laten controleren op een beginnende slijtage aan onderdelen?

Voorkomen problemen met uw cv-ketel

Om de kans op cv-ketelstoringen in de wintermaanden zo klein mogelijk te maken, doet u er verstandig aan om de cv-ketel eens per twee of drie jaar preventief te laten controleren. Tijdens het onderhouden van de cv-ketel loopt onze loodgieter de onderdelen van de cv-ketel na op slijtage en beschadigingen. Waar nodig zullen deze onderdelen direct vervangen worden! Ook zal een loodgieter de binnenkant van de cv-ketel volledig reinigen, om te voorkomen dat de stofhopen tussen de onderdelen de werking van de cv-ketel belemmeren.

Is uw cv-ketel al erg oud? In dat geval kan het verstandig zijn om de cv-ketel te laten vervangen. Overweeg bijvoorbeeld eens om een zogenaamde combiketel in uw woning te laten installeren. Een combiketel is energiezuiniger en vergt daarbij minder onderhoud.

Een gesprongen leiding in de winter voorkomen

Naast het risico op storingen in de cv-ketel loopt u het risico dat de leidingen rond uw woning springen als gevolg van grondvorst. De kans op een gesprongen leiding kunt u minimaliseren door de leidingen af te sluiten van het leidingnetwerk in de winter. U gebruikt de buitenkranen in deze periode immers toch nauwelijks! Het herstellen van een gesprongen leiding is zeker in de wintermaanden erg lastig, doordat de grond vaak te hard is om bij de leiding te kunnen komen.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button