Tip: een bladvanger aanschaffen voor in de regenpijp

Blog

Verstoppingen en lekkages kunnen op verschillende plekken in uw woning ontstaan. Een van deze plekken is de regenpijp buiten uw woning. Waar veel woningbezitters aandacht besteden aan de afvoer van een toilet of douche, wordt de regenpijp vaak vergeten. Tijdens de herfstmaanden stromen bladeren en kleine takjes via het regenwater bij uw regenpijp naar binnen, met een overstroming en verstopping tot gevolg. Bij het overstromen van de regenpijp kan het vocht in de muren van uw woning trekken, waarbij lelijke schimmelplekken aan de binnenzijde zullen ontstaan. U moet er toch niet aan denken, dat de muren in uw woning bedekt zijn met onsmakelijke schimmelplekken? Gelukkig is het relatief eenvoudig om een dergelijke situatie te voorkomen.

Een bladvanger op internet aanschaffen

Onze loodgieter raadt woningbezitters aan om de kans op het overstromen van de regenpijp zo klein mogelijk te maken met een bladvanger. Een bladvanger kunt u zowel in een fysieke, als in een online winkel kopen en kost vaak niet meer dan een paar euro. Het bevestigen van de bladvanger in uw regenpijp is heel eenvoudig. Let er wel op dat u de bladvanger eens in de zoveel tijd leeghaalt. Als u dit niet zou doen, zou de regenpijp alsnog kunnen overstromen.

Naast het leeghalen van de bladvanger kan het verstandig zijn om de regenpijp eens per jaar door te laten spuiten door een erkende loodgieter. Zo weet u zeker dat ook beginnende verstoppingen in de afvoer verholpen worden.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button