Oorzaken van rioolstank

riool stank
Blog

Stank bestaat in allerlei vormen en maten. U heeft de luchtjes van bijvoorbeeld eten die een tijdje blijven hangen. In sommige woningen ruikt u dagen later nog dat er vis is gegeten. U heeft ook andere soorten stank, zoals die van schimmelende etenswaren en andersoortige rottingsprocessen. Waar wij ons op willen richten, is echter de stank waar u niet direct een aanwijsbare bron van hebt. De stank waarvoor u even moet zoeken, maar waarbij u wel zeker weet dat er iets aan de hand is en dat u in actie moet komen: de rioolstank.

riool stankRioolstank is de karakteristieke lucht van afvoerputjes die niet goed zijn schoongespoeld. Van afvalwater dat gedurende geruime tijd op dezelfde plek blijft staan en daardoor gaat stinken. Van een toilet of iets dat daar in de verte op lijkt. Het stinkt en het heeft vaak verschillende oorzaken. Zo is rioolstank in de badkamer of in het toilet vaak veroorzaakt door het verkeerd plaatsen van de stankafsluiter. Ook kan het zo zijn dat er bij de wasbak iets verkeerd gemonteerd is, waardoor afvalwater niet goed wordt afgevoerd.

Andere rioolstank, die u bijvoorbeeld in de woonkamer ruikt en die vrij permanent lijkt, wordt dan weer veroorzaakt door scheurtjes in de afvoerbuizen of andere mankementen aan het riool. Hiervoor, en ook in bovenstaande gevallen, kunt u het beste een loodgieter bellen. Die kunt u helpen het probleem te verkleinen en gaat met u op zoek naar oplossingen om de stankoverlast terug te brengen naar normale proporties.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button