Loodgieter vertelt hoe u vocht kunt bestrijden in huis 

Loodgieterlelystad.nl - ventilator
Blog

Vocht bestrijden in huis is zeer belangrijk als u hier problemen mee ondervindt. Indien u het probleem niet tijdig aanpakt, dan zal er al snel sprake zijn van schimmelvorming en de groei van zwammen. Deze verschijnselen zijn dan weer schadelijk voor uw gezondheid en bouwmaterialen. Vanwege deze gevolgen is problemen met vocht bestrijden essentieel. De loodgieter heeft hier ervaring mee en vertelt u hoe vocht in huis bestreden kan worden.

Belang van ventilatie 

Het eerste dat de loodgieter u moet vertellen over vocht bestrijden is het beland van ventilatie. Wanneer vocht niet de woning kan verlaten, zal de luchtvochtigheid stijgen en vormen natte plekken op muren en plafonds. Goed ventileren kan deze problemen voorkomen. Na het nemen van een douche moet u bijvoorbeeld de ramen een tijdje open laten staan. Indien dit nog niet voldoende is, kunt u ook extra ventilatieroosters laten plaatsen. 

Dubbel glas laten plaatsen 

Door een slechte isolatie zal warmte uit de woning ontsnappen en kan vocht de woning binnenkomen. Een manier om vocht te bestrijden is dan ook het verbeteren van de isolatie. U kunt onder andere overwegen om dubbel glas te laten plaatsen als u de ramen van uw woning dit nog niet hebben. Dubbel glas zal veel minder vocht doorlaten en dit kan genoeg zijn om de problemen op te lossen. 

Muren hydrofoberen 

Wanneer het probleem met vocht in huis wordt veroorzaakt doordat water door de muren heen komt, dan moeten deze weer waterdicht worden gemaakt. Na verloop van tijd kan de waterdichtheid van stenen muren afnemen en wanneer hier dan regen tegenaan komt, dan zullen aan de binnenkant natte plekken vormen. Dit kunt u tegengaan door de muren te hydrofoberen. Het is een speciale behandeling waarbij weer een nieuwe waterdichte laag op de muren van de woning wordt aangebracht. 

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button