Lekkages en hoe deze te detecteren

lekdetectie
Blog

Het woord lekkage zal bij veel mensen nare associaties oproepen. Logisch, want een lekkage zal eigenlijk nooit iets positiefs betekenen. Vaak treedt een lekkage op het moment op dat het totaal niet uit komt. U wilt net op vakantie gaan, het regent dat het giet of u heeft net die nieuwe vloer er in liggen. Toch is een lekkage zo ontstaan en hoeft een lekkage lang niet altijd direct op te vallen. Een lekkage kan prima weken of zelfs maanden achtereen sluimeren en continu een kleine hoeveelheid water weg laten lekken, zodat er op de langere termijn toch een grote hoeveelheid water verdwijnt. Daarom is het belangrijk om in ieder geval na ontdekking van de lekkage of het constateren ervan
actie te ondernemen en het lek te laten dichten. Maar hoe spoort een lekkage eigenlijk op?

Hoe spoor ik een lek op?

lekdetectieEen indicatie wordt vaak al gegeven door de aanwezigheid van water. Vindt u aan de ene kant van uw woning een watervlek, dan is de kans klein dat de lekkage zich totaal aan de andere kant van het huis bevindt. Ook is het praktisch onmogelijk dat de lekkage zich onder het niveau van de watervlekken bevindt. Daarmee kunt u dus vaak al een indicatie krijgen van waar het lek zich ongeveer zou moeten bevinden.

En als ik het lek niet kan vinden?

Mocht u dan alsnog niet in staat zijn het lek te vinden, dan kunt u de hulp van moderne technieken inroepen. Zo wordt vaak met behulp van een warmtecamera gezocht naar de oorzaak van waterschade daar de temperatuurverschillen tussen muren die getroffen zijn door een lekkage en de muren die dat niet zijn, vaak fors zijn.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button