Het ontluchten van de riolering gaat zo

Nieuws

Iedere keer als u de wc doorspoelt of als er water in het afvoerputje van de douche stroomt, dan is het ontluchten van de riolering noodzakelijk. Een lege afvoerbuis is namelijk gevuld met lucht. Als hier afvalwater doorheen wil stromen dan moet de lucht plaatsmaken voor het water. De riolering ontluchten is noodzakelijk. Het is ook de reden dat in de bouwverordening van iedere woning in Nederland staat dat de riolering ontlucht moet kunnen worden. Uw woning heeft hier dus ook een systeem dat hier zorg voor draagt. In de praktijk gaat het ontluchten van de riolering zo.

Lucht uit rioleringsbuizen afvoeren

Zoals gezegd is iedere keer dat u afvalwater in uw woning door een afvoer wegspoelt, lucht uit rioleringsbuizen afvoeren noodzakelijk. Voor de riolering ontluchten is daarom een systeem bedacht waarmee dit gecontroleerd gebeurt. De lucht zal namelijk altijd wel uit de buizen ontsnappen, maar u wilt niet dat deze vieze lucht uit een andere afvoer in uw woning weer naar boven komt. Hiervan zal de kamer namelijk niet lekker gaan ruiken. In plaats daarvan wordt de lucht naar een speciale pijp afgevoerd.

Ontluchtingspijp op het dak van woning

Het uiteinde van de pijp, die is aangesloten op de riolering, komt uit op het dak van uw woning. Dit is de plek waar de lucht uit de riolering dus uiteindelijk vrijgelaten wordt. Het is niet voor niks dat men voor een positionering op het dak heeft gekozen. Door de rioleringsbuizen loopt namelijk niet het meest schone water. U kunt zich dan ook voorstellen dat tijdens het ontluchten van de riolering een vieze geur vrijkomt. Wanneer deze uit de ontluchtingspijp op het dak van de woning vrijkomt, dan heeft u hier het minste last van. Mochten er problemen ontstaan die te maken hebben met de riolering ontluchten, dan valt dit onder de werkzaamheden van de loodgieter.

Loodgieter zorgt voor riolering ontluchten

Problemen oplossen met de riolering ontluchten valt onder het vakgebied van de loodgieter. Een veel voorkomend probleem is dat wanneer het hevig regent, er lucht uit de afvoeren in de woning omhoog komt borrelen. Dit heeft te maken met het feit dat door de hevige regenval in korte tijd een grote hoeveelheid water door het riool verwerkt moet worden. Hierbij moet dus ook een grote hoeveelheid lucht uit de riolering ontsnappen. De ontluchtingspijp heeft moeite dit allemaal te verwerken, waardoor lucht toch uit de afvoeren komt. De loodgieter kan dit oplossen door een ontlastput te maken.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button