Het belang van het onderhouden van de CV ketel

cv-ketel onderhoud
Blog

cv ketel compri_cropCV ketels hebben totaal geen onderhoud nodig. U koopt eenmalig een CV ketel en na 25 jaar laat u deze vervangen door een andere. In de tussentijd is er niets aan de hand en hoeft u geen eurocent te spenderen aan het onnodige onderhoud van de CV ketel. Echt waar? Nee. Ook een CV ketel heeft uiteraard onderhoud nodig. Of beter gezegd: zélfs een CV ketel heeft jaarlijks onderhoud nodig! We brengen wel elk jaar braaf onze auto weg voor een APK keuring omdat dat zogenaamd goed is voor het welzijn van de auto, maar we weigeren massaal om de CV ketel goed te onderhouden. Dat brengt een aantal nadelen met zich mee.

Hoger gasverbruik en risico op koolmonoxide

Een CV ketel is eigenlijk wel goed te vergelijken met een auto. Wanneer een auto niet goed is afgesteld, verbruikt deze behoorlijk wat benzine, zonder dat het de prestaties ten goede komt. Uw auto is dan niet zuinig, iets wat u bij de pomp al snel zult merken. Bij CV ketels is dat enigszins vergelijkbaar. Een niet goed afgestelde CV ketel kan veel meer gas gaan gebruiken dan strikt noodzakelijk is. Hierdoor betaalt u fors meer voor de energierekening terwijl dat dus helemaal niet nodig is. Dat is zonde van het geld!

Een andere reden om vooral het onderhoud aan de CV ketel tijdig uit te voeren, is omdat er na verloop van tijd koolmonoxide vrij kan komen bij de verbrandingen in de CV ketel. Die verbrandingen vinden plaats om het water op te verwarmen. Het gas koolmonoxide is erg giftig en wordt door mensen niet opgemerkt. U wordt er moe van, valt in slaap en wordt nooit meer wakker.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button