Drie milieuvriendelijke manieren om uw afvoer te ontstoppen

spoelbak
Blog

Iedereen heeft wel eens last van een verstopt afvoerputje. Of het nu in de douche is of in de keuken, het vuil dat met het afvoerwater het putje ingezogen wordt kan voor verstoppingen zorgen. Dit is heel vervelend als u net de afwas wilt doen of op het punt stond om onder de douche te gaan. Voordat u de loodgieter belt, of chemicaliën gaat aanschaffen, zijn er echter drie milieuvriendelijke manieren om zelf uw putje te ontstoppen.

Met de ontstopper

Als je ontstopping zich in de sifon bevindt, kan je dit makkelijk met een ontstopper verwijderen. Meestal is er dan sprake van een ophoping van vuil. Dit doe je door de overloop gaatjes van de spoelbak af te sluiten zodat er geen lucht in komt, waarna je de ontstopper op het putje zet en een paar pompende bewegingen maakt. Als je de ontstopper weghaalt en het probleem is verholpen, loopt het water soepel weg.

De sifon schoonmaken

Een tweede manier om een verstopping te verhelpen is door zelf de sifon schoon te maken. Dit is geen prettige klus, maar simpel en erg effectief. Doe wel eerst het raam open, want er kunnen vervelende geurtjes vrijkomen. Zet een emmer onder de sifon en schroef deze volledig los. Reinig alles, sifon en de andere buizen en schroef alles weer vast.

Met bak soda en azijn

Met bak soda en azijn kunt u bereiken wat u met de meeste chemische reinigers ook kan. Neem één kopje bak soda en gooi het in het putje. Neem nog een kopje azijn en gooi dit er langzaam bij. Het zal gaan bruisen, kijk hier niet van op. Spoel alles na vijftien minuten weg met kokend water.

Hoe voorkomt u verstopping?

U kunt verstoppingen voorkomen door regelmatig uw pijpen en sifons te reinigen met bijvoorbeeld bak soda en azijn en door zeefjes over uw putjes te plaatsen die van te voren het vuil al uit het water filteren. Voor hardnekkige en terugkomende verstoppingen is het beter om de loodgieter in te schakelen.

  • 24-uurs service
  • Onderhoud CV ketel
  • CV ketel reparatie

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button